The Liquorice Taste Award 2021

smagenaflakrids_streg

Vinderne i ”The Liquorice Taste Award 2021” blev..

Traditionen tro kåres årets produkt med smagen af lakrids på årets Lakridsfestival og også i år var der kamp om det sorte guld. Vinderne blev offentliggjort og hyldet på Lakridsfestivalens 10-års jubilæum i Haaning Collections unikke bilunivers den 6/11-2021.

“The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids, men også om at hylde det gode madhåndværk og de passionerede producenter, der fortjener et skulderklap og ekstra rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed”, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.

Bronzeprisen gik i år til Lentz Copenhagen for deres lakridskaramel med havsalt.
Skudsmålet fra dommerne lød: en flot ren smag, god struktur, lækker fløjlsblød og perfekt afstemt lakridsmængde og havsalt. 

Foto: Bronzevinderen Lentz Copenhagen (Lars Frederiksen fra Lentz Copenhagen og Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen).

Sølvprisen gik til Gillejeisen for deres lakridsis.
Smagsdommerne sagde: En dejlig cremet is, der er fyldig i smagen med skøn balance og lakridssmag, der går lige til kanten.

Foto: Sølvvinderen Gillejeisen (Anders Kanberg og Tobias Bregnbak fra Gilleje Isen og Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen).

Guldet gik til Calling Nature for deres lakridsvingummi med heksehyl.
Smagsjuryen var vilde med dette unikke produkt, der fik følgende skudsmål:
Flot i alt! Vidunderlig konsistens og smag, imponerende at ramme så flot et produkt uden brug af gelantine, wow!

Foto: Guldvinderen Calling Nature (Anja Kristensen fra Calling Nature og Eva Vedel, arrangør af Lakridsfestivalen)

Smagspanelet, der består af madentusiaster med smag for de gode råvarer, det gode håndværk og smagen af lakrids smagte sig gennem 12  udvalgte produkter, der blev  bedømt ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2021 bestod af følgende:

  • Louisa Lorang, TV-kok, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler
  • Maja Ambeck Vase, Kagekunstner, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler
  • Mikkel Shafi, Passioneret madiværksætter
  • Judith Kyst, Bestyrelsesformand i Fairtrade Danmark og direktør i Madkulturen, der sætter fokus på madglæde, gode råvarer og bæredygtighed.
  • Ester Lorang, juniordommer og lakridsentusiast (vi har erfaret, at børn ikke blot værdsætter god kvalitet, men også har ualmindeligt skarpe smagsløg).

Fore mere information eller fotos, kontakt arrangør: Eva Vedel på tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk

Se tidligere års vindere her