The Liquorice Taste Award 2020

smagenaflakrids_streg

Vinderne i ”The Liquorice Taste Award 2020” blev..

Det var svært at få armene ned, da vinderne af ”Det Sorte Guld” blev offentliggjort og hyldet i høj sol og for fulde huse i Tivoli som finalen på Tivolis Mad- og Vinfestival søndag d. 20/9.

Smagspanelet, der er sammensat af kokke med smag for lakrids samt gastronomiske udviklere, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, havde forinden smagt sig gennem de nominerede produkter og vurderet dem ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2020:

  • Markus Grigo, dessertkok, konditor, kogebogsforfatter og Bagedystdommer
  • Maja Ambeck Vase, opskriftsudvikler, kagekunstner, kogebogsforfatter og kvinden bag instagramprofilen #majachocolat med over 330.000 følgere
  • Tora Bjarnason, gastronomisk udvikler i Tivoli
  • Iben Rouw, mediechef for bl.a. magasinerne Spis Bedre og Mad & Bolig
  • Frank Lantz, kok og fødevareudvikler
  • Anne Bollerslev, lakridsentusiast

Bronzeprisen gik i år til Hattesens Konfektfabrik for deres solbær lakridskonfekt
Skudsmålet fra dommerne lød: ”Rigtig god struktur, dejlig syre og tydelig og naturlig solbærsmag”.

Sølvprisen gik til Reserved Chocolate Denmark for deres lakridsmandel
Smagsdommerne sagde: “Perfekt ristet mandel med godt knas og rund smag, god balance mellem mandel, hvid chokolade og lakridspulver. Den kan man spise mange af.”

Guldet gik til Bagsværd Lakrids for deres Classic lakrids
En enig smagsjury var begejstrede for Bagsværds lakridskaramel og udtalte: ”En dyb og lang lakridssmag med god modstand og smagen af den ægte vare. En rigtig god struktur og smagsbalance. Tydeligt spil af havsalt og salmiak”

Foto: Vinderne af The Liquorice Taste Award 2020

Awarden bringes ud til lakridsentusiasterne
“The Liquorice Taste Award handler om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids og at hylde det gode madhåndværk og de passionerede og kompromisløse producenter, men også at inspirere lakridsentusiaster med opskrifter og nyheder.

Normalt afholdes lakrids Awarden under årets lakridsfestival, hvor gæsterne har mulighed for at smage på årets signaturprodukter. Ud fra devisen: når ikke lakridsentusiasterne i år kan komme til Lakridsfestival, må Lakridsfestivalen komme til lakridsentusiasterne. Vi har derfor i år valgt at kreere en særlig Award-boks i et begrænset antal, så man kan afholde sin egen Award fest med smagsprøver på årets bedste produkter”, siger Eva Vedel, der er arrangør af The Liquorice Taste Award og Danmarks Lakridsfestival.

Awardboks kan købes her (begrænset antal)

Læs omtale i TV2 Lorry her

For mere information eller fotos, kontakt arrangør: Eva Vedel på tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk