The Liquorice Taste Award 2018

smagenaflakrids_streg

web_vindere

Vinderne af ”The Liquorice Taste Award 2018” : fra venstre bronzevinder Morten Quist (forhandler af Almaregårdens Lakrits),
guldvinder Claus Hattesen fra Hattesens Konfektfabrik og sølvvinder Morten Kornbech fra Bagsværd Lakrids.

Og vinderen af ”The Liquorice Taste Award 2018” blev…

Traditionen tro kåres årets bedste produkt med smagen af lakrids på årets lakridsfestival i de unikke rammer hos Weber Grill Academy i København. Festivalen blev afholdt for 7. gang for fulde huse og med gæster fra både ind- og udland.

Smagspanelet, der består af kokke med smag for lakrids samt madredaktører, madskribenter og almindelige lakridsentusiaster, smagte sig gennem de udvalgte produkter og bedømte ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Bronzeprisen gik til Almaregårdens Lakrits i Skåne for deres enkle lakridsmønt i glutenfri saltlakrids. Især strukturen fik ros og produktet blev vurderet som et produkt med potentiale til at blive en klassiker. Almaregården var repræsenteret af deres danske forhandler ”Mortens”.

Sølvprisen gik til Bagsværd Lakrids for deres rustikke lakridsplade i ren lakrids. En god syrlighed, fin balance og rigtig god struktur og konsistens. På kanten af en karamel i strukturen (uden at hænge fast i tænderne), delikat ”voksenlakrids” og med fine noter.

Guldet gik i år til Hattesens Konfektfabrik, der sidste år fik bronze. I år strøg Hattesen ind på en suveræn førsteplads med sit unikke produkt, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvalitet, konsistens eller smag. Nyfortolkningen af den klassiske lakridskonfekt bringer produktet op i en superliga på den nordiske madhåndværkerscene. Nye spændende smagsvarianter, hvor især den nye havtorn og lakridskonfekten med hvid lakrids samt den klassiske med sort lakrids fik en ekstra pil opad.

Vinderne blev hyldet på selve festivalen og priserne blev igen år overrakt af den anerkendte Michelinkok Francis Cardenau, der efter 45 år som kok og medejer af bl.a. restauranterne Umami og Sommelier, har valgt at fokusere på nye aktiviteter og familien.

“The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids, men også om at hylde det gode madhåndværk og de passionerede producenter, der fortjener et skulderklap og lidt rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed”, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.

Dommerpanelet til The Liqourice Taste Award 2018 består af følgende:

  • Francis Cardenau, Michelinkok og madiværksætter
  • Markus Grigo, Dessert ekvilibrist, kogebogsforfatter, udvikler samt dommer i ”Den store bagedyst”
  • Mikkel Shafi, Passioneret kok og konceptudvikler
  • Frank Lantz, Stifter og direktør i social dining platformen Taste Please
  • Louisa Lorang, TV kok, kogebogsforfatter, madskribent på ALT for damerne og lakridsentusiast
  • Mette Mølbak, Madredaktør på dagbladet Politiken
  • Rasmus Kramer Schou, Tidl. Restaurant- og Madredaktør på AOK, nu skribent på Gastro m.v.
  • Iben Rouw,Chefredaktør i Aller Mad, herunder Spis Bedre
  • Ulla Johannesen, Chefredaktør for Mad&Bolig & Gourmet i Aller Media
  • Lotte Helios, Lakridsentusiast og årets gæste dommer
  • Albert Sander, Ung lakridsentusiast
  • Ester Lorang, Ung lakridsentusiast
Thomas_web

Smagspanelet med Francis Cardeneau i spidsen (til venstre),
arrangør Eva Vedel i midten og Markus Grigo til højre.

award_web

Få pressemeddelelsen som pdf

–>