Vinderne i Årets Liquorice Taste Award 2023 blev….

Traditionen tro kåres årets produkt med smagen af lakrids på årets Lakridsfestival og også i år var der kamp om det sorte guld. Vinderne blev offentliggjort og hyldet på Lakridsfestivalen lørdag d. 4/3 i Haaning Collections 3000m2 store og tidligere Velux-hal i Bagsværd. Som noget nyt var prisen i år udvidet med ”Publikums favoritpris”. Alle festivalens gæster deltog i smagningen og kunne efterfølgende stemme på deres egen favorit.

“The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids, men også om at hylde det gode madhåndværk og de passionerede producenter, der fortjener et ekstra skulderklap og ekstra rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed”, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.

Bronzeprisen gik i år til Hattesen Konfektfabrik for deres Ærøstang med ananas og kokos.

Skudsmålet fra dommerne lød: ”Et skønt nostalgisk produkt, der smager og dufter af barndom. En dejlig naturlig smag af ananas og kokos, der spiller godt op ad den bløde lakridsmidte og med en dejlig saftighed og syre”. 

Sølvprisen gik til Haupt Lakrits for deres ”Svenskjävler” med lakrids og salmiak. 

Smagsdommerne sagde: ”Virkelig skøn og blød konsistens og en overraskende god blanding af lakrids og salmiak, hvor den søde lakridssmag forlænger smagsoplevelsen ved at give et perfekt modspil til den stærke salmiak både inderst og yderst i produktet”. 

Guldet gik til Chokoladelykke for ”Lakridslykke”, et stykke håndlavet chokolade med lakridsganache og hindbær, mørk chokoladeskal og guldstøv.Smagsjuryen var begejstret. ”Dette fine chokoladestykke er ikke blot smukt at skue, men har også ramt den perfekte harmoni mellem de 3 smagselementer. Et flot snit, når man skærer i chokoladen og et skønt ”knæk” i chokoladeskallen, der har den helt rette tykkelse. Et virkeligt gennemført håndværk og produkt”.  

Dobbelt guldregn over Chokoladelykke

Publikum og jury kunne ikke være mere enig. 

Da vi talte stemmerne op fra festivalens gæster lørdag aften, pegede pilen direkte på Chokoladelykke, der fik dobbelt så mange stemmer som nr. 2 i rækken og dermed kunne sole sig i både guldet og ”Publikums Favoritpris”.

Selve juryen består af kokke med smag for lakrids samt madskribenter og professionelle madaktører med forkærlighed for det gode håndværk og høje kvalitet samt almindelige lakridsentusiaster, der smager sig gennem de udvalgte produkter og bedømmer ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.

Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2013 er:

  • Maja Ambeck Vase, kagekunstner, kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og blogger 
  • Anne Bollerslev, lakridsentusiast og blogger 
  • Fie Hansen-Hoeck, forkvinde i Madkulturen, Retail ekspert og madentusiast
  • Ulla Nyemann, private chef og smagsiværksætter
  • Mikkel Shafi, madiværksætter

Foto:

  1. Guldvinder af The Liquorice Taste Award 2023, Katrine Raselli fra Chokoladelykke (tv)) og Eva Vedel, arrangør af The Liquorice Taste Award (th)
  2. Hattesens Konfektfabrik får overrakt bronzeprisen for deres Ærøstang med ananas og kokos
  3. Publikum smager og stemmer på Award-kandidaterne

For mere information eller fotos, kontakt arrangør: Eva Vedel på tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk