Opskrifter 2021

smagenaflakrids_streg
Se opskrifter fra 2019 her!

Opskrifter fra 2021

  • Citronblondie med lakrids – opskrift fra Maja Vase


    En simpel og dejligt syrlig citronblondie i vild forklædning. Under den smukke spindelvævsindspundne kage gemmer sig cremet citronmousse og chewy, lakridskrydret citronblondie. En overraskende nem kage, der egner sig eminent til Halloween og andre (u)hyggelige stunder.

    8 personer


    Citronblondie med lakrids

    120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
    60 g smør
    2 æg
    120 g sukker
    30 g hvedemel
    1/2 tsk fintrevet citronskal
    1/2 tsk rålakridspulver
    1 nip salt

    Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk æg og sukker let sammen, og rør chokoladeblandingen i. Vend mel, citronskal, rålakridspulver og salt i. Fordel dejen i en kagering/springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag blondien i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden. Lad blondien køle helt af.


    Citronmousse

    3 blade husblas
    100 ml citronsaft
    100 g sukker
    200 ml piskefløde
    100 ml kefir, gerne fra Arla Unika

    Udblød husblassen i koldt vand. Bring citronsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum i en stor skål. Vend først kefiren i den håndvarme citronsirup og derefter forsigtigt flødeskummet. Fordel moussen i en eklipse-silikoneform (18 cm i diameter), og tryk forsigtigt blondien lidt ned i. Stil kagen i fryseren natten over.


    Spiderweb-glaze

    6 blade husblas
    150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
    100 ml piskefløde
    50 ml vand
    150 g sukker
    150 g glukosesirup
    gul, lilla og hvid pastafarve
    ‘mirror glaze’, f.eks. fra Silikomart

    Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande. Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fløden over chokoladen, og stavblend glazen. Fordel glazen i tre mindre bægre, og rør pastafarverne i. Dæk overfladerne med film, og lad glazerne køle ned til knap 40 grader. Varm ‘mirror glazen’ op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og rør hvid pastafarve i. Tag gryden af varmen.

    Placer den frosne kage på en lille kagering, og hæld de tre farvede glazer ud over kagen. Hæld straks den meget varme ‘mirror glaze’ ud på en paletkniv, og før den hen over kagen. Lad kagen stå et øjeblik, til glazen har sat sig, og fjern glazedråberne fra kagens bund med en kniv. Flyt forsigtigt kagen over på et kagefad, og lad den tø op i køleskabet.

    Du kan finde flere opskrifter på appen Maja Vase og følge med i Majas univers på instagramprofilen @majachocolat