Opskrifter 2019

smagenaflakrids_streg
Se opskrifter fra 2018 her!

Opskrifter fra Lakridsfestival 2019

  • Bagte Selleri Tern med Lakrids Vinaigrette

    bagte selleri

    Lav Weber Grill Academy’s lækre bagte selleri tern med lakrids vinaigrette fra Lakridsfestivalen 2019.
    Download opskriften her!

    Til 4 personer

    Ingredienser

    600 g selleri
    4 spsk solsikkeolie
    1 tsk. lakridspulver
    Salt
    Peber

    Vinaigrette
    1 appelsin
    1 spsk honning
    5 spsk æbleeddike
    1/2 dl olivenolie
    Salt
    Peber

    Sådan gør du…

    I KØKKENET
    Bagte selleri i tern:
    1. Skær skrællen af sellerien og skær det i tern (2x2cm).
    2. Vend selleri tern i en skål med olie, rålakrids, salt og peber.
    3. Kom selleri tern i et ildfast fad.

    Vinaigrette:
    1. Halvér appelsinen – grill appelsinen på skærefladen ved direkte varme i ca. 2 minutter.
    2. Tilsæt honning, æbleeddike og olivenolie i en skål.
    3. Pres saften fra den grillede appelsin ned i vinaigretten.
    4. Smag til med salt og peber.

    VED GRILLEN
    1. Klargør grillen til indirekte varme. Hvis du griller på en kulgrill, skal du anvende det, der svarer til en tredjedel grillstarter tændte Weber Briketter.
    2. Sæt det ildfaste fad på indirekte varme og bag selleri ternene i 25-30 minutter eller indtil de er møre.

    Ved servering:
    Vend de bagte selleri tern i vinaigretten lige inden servering.

    TIP

    Læs mere om Webers udstyr her, og du kan læse mere om Webers Grill Academy her.