Pressemeddelelse 3/3-2025
Traditionen tro kåres årets produkter med smagen af lakrids på årets Lakridsfestival og også i år var der kamp om det sorte guld. Vinderne blev offentliggjort og hyldet på Lakridsfestivalen lørdag d. 1/3 i Haaning Collections imponerende vintagebilunivers i Bagsværd. Igen i år var prisen udvidet med ”Publikums Favoritpris”. Alle festivalens gæster deltog i smagningen og kunne efterfølgende stemme på deres egen favorit.
“The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids og at hylde det gode håndværk og de gode råvarer, men fremfor alt om at sprede ekstra stjernestøv udover de passionerede producenter, der fortjener et ekstra skulderklap og ekstra rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed”, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.
Der var close race blandt de tre vindere. Juryen var dog helt enige om finalefeltet.
Guldet gik til Spangsberg Chokolade og Ismejeriet Thy for deres fælles lancering af en helt ny lakridsflødebolleis med hindbær
Lakridsflødebolleisen scorede højt på alle parametre. Skudsmålet fra juryen lød: ”En unik is med en rigtig lækker struktur og balance og fremfor alt en is fuld af smagsoverraskelser. Det er godt tænkt at knuse de hele flødeboller direkte i isen og således lade sig overraske af bidderne med flødebollebund, hvid chokolade, lakridsgranulat og den syrlige, friske hindbærsmag”
Sølvprisen gik til Bajrami Bolsjer for lakridsbolchet ”Lakridsfyldt”
For andet år i træk gik Bajrami Bolsjer med sølvet.
Smagsdommerne sagde: ”Her er der tale om et unikt og velafbalanceret lakridsbolche, der udvikler sig undervejs fra den første søde, karamelagtige lakridssmag til det syrlige og stærke. Virkelig flot håndværk”
Bronzeprisen gik i år til Lakridskompagniet for deres langtidskogte og ekstra stærke salmiaklakrids
Bedømmelsen fra dommerne lød: ”En fantastisk god konsistens og perfekt struktur. Thumbs up også til at gå all in på styrken”.
Publikums Favoritpris 2025
Det var en klokkeklar vinder! Med over ¼ af de samlede stemmer kan
Bajrami Bolsjer nu kalde sig for indehaver af ”Publikums Favoritpris 2025” og sågar dobbeltvinder.
Hvem sidder i den officielle jury for The Liquorice Taste Award?
Den officielle jury består af kokke med smag for lakrids samt professionelle madaktører med forkærlighed for det gode håndværk og høje kvalitet samt almindelige lakridsentusiaster. Juryen smager sig gennem de udvalgte produkter og bedømmer ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.
Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2025 bestod af:
- Judith Kyst – direktør i ”Madkulturen”
- Mikkel Marschall – stifter og ejer af kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem”
- Anne Bollerslev, lakridsentusiast og blogger #lakridspassion
- Mikkel Shafi, madiværksætter og stifter af ”Street Foodies”
For mere information eller fotos, kontakt arrangør: Eva Vedel på tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk