Opskrifter fra Lakridsfestival 2015
- Choko/Lakrids Granola – præsenteret af Michelle Kristensen
- Sund kyllingeburger med lakrids – præsenteret af Michelle Kristensen
- Bananpandekager med lakrids creme – præsenteret af Michelle Kristensen
- Kalveslag med lakrids – præsenteret af Grilleriet by Weber
- Bagte rødbeder med lakrids – præsenteret af Grilleriet by Weber
- The Black Box – præsenteret af COCKTAILKURSUS.DK
- Bygotto med lakrids – præsenteret af Electrolux
- Brændt jomfruhummer med lakrids – præsenteret af Electrolux
- Røget duebryst i lakrids – præsenteret af Electrolux
- “Osteknas” – præsenteret af Kageriget
-
CHOKO/LAKRIDS GRANOLA
præsenteret af Michelle Kristensen
Foto: Heidi Vigsø, www.vigsoeplus.dkIngredienser
• 1 spsk koldpresset kokosolie
• 100 g mandler, groft hakket
• 100 g hasselnødder, groft hakket
• 30 g græskarkerner
• 30 g hørfrø
• 30 g kokosmel
• ¼ tsk stevia max sød
• 2 spsk kakao, gerne Valrhone
• ½ tsk vanilje pulver
• ½-1 tsk lakrids pulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
• 100 g morbærTilberedning
Smelt kokosolie på panden og kom nødder og mandler derpå. Rist i 3 min. Kom derefter kerner, frø og krydderier på og steg i 30 sekunder. Blandingen tages af panden og køles af og til slut tilsættes morbær. Lad blandingen køle helt af inden du putter den i beholder.
Læs mere om Michelle Kristensen på: www.michellekristensen.dk
-
SUND KYLLINGEBURGER MED LAKRIDS
præsenteret af Michelle Kristensen
Foto: Heidi Vigsø, www.vigsoeplus.dkTil 6 personer
Ingredienser
KYLLINGE BØFFER:
• 450 g hakket kyllingefars
• 300 g pastinak
• 2 spsk fuldkornsrismel
• 1 lille løg
• 100 g feta
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk olivenolie
• 3 æg
• 1 håndfuld frisk basilikum
• 1 håndfuld bredbladet persille
• 1 tsk lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
• Salt og peber
• Olie til pandenCOLESLAW:
• ¼ spidskål
• 2 gulerødder
• 1 lille rødløg
• 1 æble
• 1 håndfuld bredbladet persilleDRESSING:
• 200 gram skyr
• 2 tsk med top mayo
• 2 tsk sennep
• 2 spsk hvidvinseddike
• En knivspids stevia
• ½ tsk lakrids granulat fra LAKRIDS by Johan Bülow
• ¼ tsk peber
• ½ tsk salt
• Evt skal fra øko citronBURGERBOLLER:
• 12 portobello svampe, grilletTilberedning
Kør pastinak, hvidløg og løg sammen i foodprocessoren til det er i mindre størrelser. Kom herefter op i skål og rør det sammen med de resterende ingredienser.
Form 12 bøffer og steg dem på panden i olie i 10-15 min i alt.
Skær eller skræl grøntsagerne til coleslaw og rør ingredienserne til dressingen sammen. Rør det hele sammen.
Steg svampene på panden i 3 min eller bag dem i ovnen ved 175 grader i 5 min eller spis dem rå. Og så er det bare at bygge en burger op af ingredienserne.Læs mere om Michelle Kristensen på: www.michellekristensen.dk
-
BANANPANDEKAGER MED LAKRIDS CREME
præsenteret af Michelle Kristensen
Foto: Heidi Vigsø, www.vigsoeplus.dkIngredienser
BANANPANDEKAGER:
• 2 bananer
• 6 æg
• 1 tsk kanel
• 1 tsk kardemomme
• ½ tsk vanilie
• ¼ tsk stevia
• 2 tsk kokosolie til stegningLAKRIDS CREME:
• 2 dl skyr
• 5 spsk mascapone creme
• ½ tsk vanilie
• 1/3 tsk stevia
• ½ tsk lakrids granulat fra LAKRIDS by Johan BülowTILBEHØR:
• 60 gram hakket chokolade (85%)
• 2 tsk lakrids sirup fra LAKRIDS by Johan BülowTilberedning
Blend bananerne og pisk herefter alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål. Steg pandekagerne på panden med kokosolie (tag lidt kokosolie af gangen) i cirka 2 min på hver side. Der bliver 6 styks i alt.
Lad pandekagerne køle lidt af og rør skyr cremen sammen. Smør en pandekage med creme, drys med chokolade og kør lakridssirup ud over.
Læs mere om Michelle Kristensen på: www.michellekristensen.dk
-
KALVESLAG MED LAKRIDS
præsenteret af Grilleriet by WeberKalveslag med lakrids i selskab med æble chutney
Til 10-12 personer
Ingredienser
KALVESLAG MED LAKRIDS:
• 3 kg kalveslag
• 3 spsk. fint lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
• 2 spsk. stødt fennikel
• 1 spsk. hvidløgs pulver
• 1 spsk. spidskommen
• 2 spsk. brun farin
• 1 tsk. cayennepeber
• 1 spsk. kakao
• 2 spsk. salt
• 1 spsk. peberÆBLE CHUTNEY:
• æbler rød aroma (10 stk.)
• 6 hele stjerne anis
• 1 vanilje stang
• 1 spsk. fennikel pulver
• 3-4 dl. æble eddike
• 200 gr. brun farin
• olie
• salt og peberSe den fulde opskrift her!
-
BAGTE RØDBEDER MED LAKRIDS
præsenteret af Grilleriet by WeberBagte rødbeder i selskab med røget gedeostecreme med lakrids og bagte hasselnødder.
Til 6 personer
Ingredienser
BAGTE RØDBEDER:
• 6 rødbeder
• 3 spsk. honning
• 1 dl. balsamico
• 3 stjerneanis
• 10 gr. hasselnødder pr. person
• salt og peber
• frisk estragon til pyntGEDEOSTECREME MED LAKRIDS:
• 200 gr. gedeost i rulle
• 200 gr. Philadelphia ost, neutral
• 1 tsk. lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
• ½ – 1 dl. mælk
• skal fra 1 citron
• salt og peberBAGTE HASSELNØDDER:
• 100 gr. hasselnødderSe den fulde opskrift her!
-
THE BLACK BOX LAKRIDSCOCKTAIL
præsenteret af COCKTAILKURSUS.DKI anledning af Lakridsfestivalen har COCKTAILKURSUS.DK kreeret en spritny cocktail ”The Black Box” med lakrids.
Til 1 cocktail
Ingredienser
• 4 cl. London dry gin
• 2 cl citronjuice
• 2 cl akaciehonning
• 1 tsk lakridspulver
• 1,5 cl havtornmarmelade -
BYGOTTO MED LAKRIDS
præsenteret af ElectroluxBygotto med kanterel og stegte kammuslinger, hindbær, lakrids og skovsyre
Til 4 personer
Ingredienser
BYGOTTO:
• 4 dl perlebyg
• 2 stk skalotteløg
• 25 g smør
• 50 g vestehavsost
• 8 dl hønsebouillon
• 200 g kantareller
• 2 tsk grov lakrids pulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
• 8 stk rimmede kammuslinger
• 20 stk skovsyreSe den fulde opskrift her!
-
BRÆNDT JOMFRUHUMMER MED LAKRIDS
præsenteret af ElectroluxStegt jomfruhummer, avocado vs. lakrids, salturt og kørvel
Til 4 personer
Ingredienser
HUMMER:
• 4 stk store jomfruhummerhaler
• 15 g smørADVOKADO CREME:
• 1 stk avocado
• 0,5 dl øko creme fraiche 18%
• 3 spsk øko citronsaftAIOLI:
• 0,5 dl øko æggeblommer
• 0,5 tsk fint salt
• 3 dl raps olie
• 1 spsk estragon eddike
• 1 tsk saltet lakrids sirup fra LAKRIDS by Johan BülowGARNITURE:
• 10 g saltede mandler
• 12 stk salturt
• 2 kvist kørvelSe den fulde opskrift her!
-
RØGET DUEBRYST I LAKRIDS
præsenteret af ElectroluxRøget duebryst i lakrids i selskab med frissé, maltjord og trøffelsne samt havrechips og havtorn
Til 4 personer
Ingredienser
RØGET DUEBRYST:
• 2 stk duebryst
• 2 håndfulde hø
• 2 spsk grov lakrids pulver fra LAKRIDS by Johan BülowHAVRECHIPS:
• 1 dl fintvalset havergryn
• 1 dl vand
• 1 spsk honning
• 1 knivspids saltMALTJORD:
• 20 g blødt smør
• 20 g hvedemel
• 20 g maltmel
• 20 g sukkerTRØFFELSNE:
• 1 spsk. trøffelolie
• 0,25 L. maltoSe den fulde opskrift her!
-
“OSTEKNAS” MED MANGOGELÉ OG LAKRIDS
præsenteret af KagerigetTil 8-10 personer
KIKSEBUND:
• 200 g Digestive kiks
• 50 g grahamsmel
• 60 g brun farin
• 125 g smør (blødgjort)
• 4 g fin saltTilberedning
Alle ingredienser blandes og røres sammen til en ensartet masse
Dejen fordeles i en spring form og bages ved 180 C i ca. 8 min
Bunden køles afOSTE CREME:
• 250 g flødeost (neutral)
• 600 g piskefløde
• 125 g flydende honning
• 1 dl. lime saft
• 2 blade husblasTilberedning
Osten blødgøres og den letpiskede fløde vendes i lidt ad gangen
Husblas sættes i blød i koldt vand
Honning og limesaft lunes til ca. 30 C
Den opblødte husblas smeltes og vendes i den lune lime og honning
Alt vendes sammen og fordeles på den afkølede bund
Kom kagen i fryserenDUBAI PURÉ:
• 1 glas Dubai puré (Mango kogt med kanel, stjerneanis, vanilje og kardemomme)
• 2 stk. husblasTilberedning
Husblas sættes i blød i koldt vand
Puréen lunes til ca. 30 C
Den opblødte husblas smeltes og vendes i puréen
Massen fordeles på den kolde oste kage
Når puréen har sat sig kan springformen tages af og kagen er klar til servering
Skær evt. kagen i flotte skarpe stykker med en skarp kniv, som dyppes i varmt vand, og anret kagen på en tallerken