Opskrifter 2017

smagenaflakrids_streg
Se opskrifter fra 2016 her!

Opskrifter fra Lakridsfestival 2017

  • Kylling med rodfrugter og hokkaidopuré – Præsenteret af Weber Grill Academy

    Chicken-with-lemon-and-garlic-oil-1_opskrifter

    En komplet hovedret med en lækker smag af lakrids. Kyllingen passer stort set sig selv på rotisseriet.
    Download opskriften her

    Til 4-6 personer

    Ingredienser:

    1 kylling

    Rub:

    1 spsk. fennikelpulver
    1 spsk. stjerneanispulver
    1 spsk. fint lakridspulver
    1 spsk. kakao
    Salt og peber

    Hokkaido/butternut-puré
    1 hokkaido eller butternutsquash
    1 spsk. raw lakridspulver
    2 dl olie
    2 dl vand
    Salt og peber

    Bagte rodfrugter f.eks. rødbeder, gulerødder, selleri, persillerødder  og fennikel
    3-5 dl  liter vand, vin eller øl

    1 citron
    Olie
    Salt peber
    Estragon

    Sådan gør du…

    I KØKKENET

    1.  Bland krydderierne til rubben i en skål. Gnid kyllingen godt ind udenpå og indeni. Sæt kyllingen på rotisserispyddet.
    2. Skyl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Læg dem i stegegryden og vend dem med olie, salt og peber.
    3. Skyl citronen, riv skrællen og pres saften. Hak estragonen og vend den med citronsaften.
    4. Skyl hokkaido/ butternutsquash og del det i to. Fjern kernerne og skær det i grove både.

    VED GRILLEN

    Kylling med rodfrugter
    1. Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme, 160-180°.
    2. Sæt stegegryden med rodfrugterne i GBS®-risten. Sæt rotisseri med kyllingen i rotisserimotoren, og lad det køre oven over gryden. Luk grilllåget.
    3. Grill kyllingen i ca. en time, eller til den har nået en kernetemperatur på 75- 85 grader.
    4. Tag kyllingen af, når den er færdig og lad den hvile i 30 min. inden servering. Tilsæt citronsaft, skal og estragon til rodfrugterne, tag gryden af grillen og sæt låget på gryden, mens kyllingen hviler.

    Græskarpuré
    1. Læg græskarstrykkerne over direkte varme og grille dem, til de er brændt på begge sider. Ryk derefter stykkerne over på indirekte varme, og bag dem færdig til de er møre – 15-20 minutter.
    2. Læg de grillede græskarstykker op i en skål, tilsæt salt og peber, olie, vand og blend det hele inkl. skræl til en glat pure. Tilsæt evt. mere vand eller olie efter behov.

    TIP

    Rub evt. kyllingen med krydderier og læg den i køleskabet natten over.
    Tilsæt mere væske til rodfrugterne, hvis der er behov for det.

    Lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow kan du finde her.
    Læs mere om Webers udstyr her, og du kan læse mere om Webers Grill Academy her.

  • Pizza med lakridscreme, kartoffel og fennikel – Præsenteret af Weber Grill Academy

    Kartoffelpizza_ops_17

    En lækker hvid pizza med en skøn smag af lakrids
    Download opskriften her

    Til 4-6 personer

    Ingredienser

    Topping:
    200 g fed, friskost gerne gedeost
    2 spsk. lakridspulver
    1 fed hvidløg
    Olivenolie
    2-3 bagekartofler
    1 fennikel
    Rosmarin

    Dej:
    ½ l lunkent vand
    10 g gær
    10 g salt
    10 g sukker
    1 dl olivenolie
    Ca. 225 g durummel
    Ca. 625 g hvedemel

    Sådan gør du…

    I KØKKENET

    Topping:
    1. Riv hvidløget ned i en skål. Tilsæt friskost, lakridspulver ,½ dl olivenolie, salt og peber.
    2. Rør godt rundt, så evt. klumper forsvinder, tilsæt evt. lidt vand, så den får en let cremet konsistens.
    3. Skyl kartofler og fennikel, og skær dem i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Hak rosmarinen fint

    Dej:
    1. Bland ingredienserne og ælt dem godt sammen.
    2. Stil dejen i køleskab i mindst 2 timer.
    3. Rul dejen tyndt ud og læg den på bagepladen. Dæk bunden med friskost-lakrids-creme.
    4. Læg kartofler og fennikel i et tyndt lag over hele pizzaen, drys med rosmarin og til sidst lidt raw lakridspulver.

    VED GRILLEN

    1. Klargør grillen til indirekte, høj varme.
    2. Læg pizzastenen på grillen og lad stenen varme op i 5-10 min.
    3. Sæt pizzaen på stenen, og bag den i 8-14 min. afhængig af størrelsen og mængden af toppings.

    TIP

    Lav gerne pizzadejen dagen før, og lad den hæve natten over. Det giver en sejere dej, som er nemmere at rulle flad.
    Ekstra sprød bund: Rul pizzadejen ud på pladen. Bag pizzaen i et par minutter. Træk derefter pizzaen af pladen og over på pizzastenen. Lad den bage færdig her.

    Lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow kan du finde her.
    Læs mere om Webers udstyr her, og du kan læse mere om Webers Grill Academy her.

  • Gulerodskage med lakrids og granatæblekerner

    laekkerier_opskrift

    Opskrift af Mika Wulff fra Lækkerier #3, foto af Line Falck, kagegafler fra
    Kay Bojesen Grand Prix.
    Download opskriften her

    En klassisk svampet og krydret gulerodskage, som både er krydret med kanel og lakridspulver. Lakridspulveret er brugt som krydderi, hvilket blot giver en ekstra dybde i smagen og ikke en decideret lakrids-kage. Og granatæblekernerne giver et dejligt frisk pust til kagen med de varme krydderier.

    Ingredienser

    Kage:
    175 solsikkeolie
    3 æg str M/L (150 g)
    125 g sukker
    40 g muscovadosukker (alt. brun farin)
    175 g hvedemel
    2 tsk bagepulver
    1 knivspids fint salt
    1 tsk stødt kanel
    1 tsk rålakridspulver
    150 g revet gulerod

    Frosting:
    150 g flødeost natural (ikke light)
    50 g smør
    200 g flormelis
    1 tsk citron- eller appelsinsaft

    Kernerne fra et granatæble

    Sådan gør du…

    1. Forvarm ovnen til 180 grader (alm. varme)
    2. Smør en springform på 20 cm diameter og dæk bunden af formen med bagepapir.
    3. Riv gulerødderne groft.
    4. Pisk olie, sukker og æg luftigt. Gerne med en håndmikser eller en røremaskine, da det skal piskes godt og luftigt.
    5. Sigt mel, bagepulver, salt, lakridspulver og kanel sammen i en skål og vend det derefter forsigtigt i æggemassen. Dejen skal være helt glat og ensartet, men skal ikke bearbejdes mere end højst nødvendigt.
    6. Vend de revne gulerødder i dejen.
    7. Hæld dejen i springformen og bag den ved 180 grader i ca. 60 – 75 minutter, indtil du kan stikke en kødnål i kagen, og den er ren, når du trækker den ud.
    8. Lad den færdigbagte kage køle på en rist i 5 – 10 minutter. Befri den så fra formen og lad den køle videre på risten, indtil den når stuetemperatur.
    9. Mens kagen køler laves frostingen. Sørg for at smør og flødeost er stuetemperatur. når du går i gang.
    10. Pisk smør, citrussaft og flormelis lyst og luftigt. Brug gerne en håndmikser eller en røremaskine med det flade piskeris. Tilsæt flødeost og pisk til det er blandet godt. Pas på ikke at piske for længe, da frostingen så kan blive for flydende.
    11. Dekorer toppen af den afkølede kage med frostingen, og brug bagsiden af en spiseske til at lave et fint mønster i frostingen.
    12. Drys kagen med friske granatæblekerner lige før servering.

    Få flere af Mika Wulff’s opskrifter i næste udgave af Magasinet Lækkerier

  • Lakridscocktail fra Cocktailkursus.dk

    coctail_web

    Lav Cocktailkursus’ signaturcocktail fra Lakridsfestivalen 2017.
    Download opskriften her

    Ingredienser


    4 cl vodka
    2 barskeer aloe vera honning
    2 cl lakridsrodsirup
    2 barskeer pernod
    3 cl limejuice

    Lav din egen lakridssirup

    1. Kog en halv liter vand og bland det sammen med et halvt kilo sukker
    2. Smid 5 lakridsrødder ned i blandingen og lad det trække i 24 timer.

    Sådan gør du…

    Shake alle ingredienserne i en shaker og server det i et afkølet glas uden is. Pynt med en lakridsrod på kanten af glasset.

  • Cupcakes fra Johan Bülow

    cupcakes_web

    I år havde Lakrids by Johan Bülow æren af at have Nipuni Julie og hendes lækre lakridscupcakes med.

    Find opskriften her