Pressemeddelelse 03/03-2024
Hvem vandt ”The Liquorice Taste Award 2024”?
Traditionen tro kåres årets produkter med smagen af lakrids på årets Lakridsfestival og også i år var der kamp om det sorte guld. Vinderne blev offentliggjort og hyldet på Lakridsfestivalen lørdag d. 2/3 i Haaning Collections imponerende vintagebilunivers i Bagsværd. Igen i år var prisen udvidet med ”Publikums Favoritpris”. Alle festivalens gæster deltog i smagningen og kunne efterfølgende stemme på deres egen favorit.
“The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids og at hylde det gode håndværk og de gode råvarer, men fremfor alt om at sprede ekstra stjernestøv udover de passionerede producenter, der fortjener et ekstra skulderklap og ekstra rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed”, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.
Der var close race blandt de tre vindere og kun få points skilte sølv- og guldvinderen. Juryen var dog helt enige om finalefeltet.
Guldet gik til Hattesens Konfektfabrik for Ærøstangen med lakrids
Smagsjuryen var begejstret for stangen med den intense lakridssmag og blandt skudsmålene var: ”Enestående konsistens, topkvalitet i råvarerne, flot produkt og en ultimativ balance mellem den bløde, søde lakridsmidte og det salte ydre”.
Sølvprisen gik til Bajrami Bolsjer for lakridsbolchet ”Guldklumpen”
Smagsdommerne sagde: ”Her er der tale om et virkeligt unikt lakridsbolche med bergamotte, lakridsgranulat og valnødder. Perfekt struktur og konsistens og rigtig fin balance”.
Bronzeprisen gik i år til Solrød Lakrids for produktet Salty Raspberry
Bedømmelsen fra dommerne lød: ”En virkelig god konsistens og dyb lakridssmag, smukt og nyt med den rustikke hindbærtop og et ekstra plus med det knasende pyramidesalt”.
Publikum havde de samme favoritter i finalefeltet blot med en anden rækkefølge.
Da vi talte stemmerne op fra festivalens gæster lørdag aften, var der kun ganske få stemmer til forskel mellem nr. 1 og nr. 2.
Publikums Favoritpris 2024 gik til Solrød Lakrids for deres Salty Raspberry
Den officielle jury består af kokke med smag for lakrids samt madskribenter og professionelle madaktører med forkærlighed for det gode håndværk og høje kvalitet samt almindelige lakridsentusiaster, der smager sig gennem de udvalgte produkter og bedømmer ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.
Dommerpanelet i The Liquorice Taste Award 2024 bestod af:
- Markus Grigo – bagedystdommer, konditor, dessertkok, teknolog og konditor
- Maja Ambeck Vase, kagekunstner, kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og blogger
- Anne Bollerslev, lakridsentusiast og blogger
- Mikkel Shafi, madiværksætter
Guldvinder af The Liquorice Taste Award 2024: Claus Hattesen fra Hattesens Konfektfabrik m. Markus Grigo fra juryen og Eva Vedel, arrangør af The Liquorice Taste Award.
Årets vindere af The Liquorice Taste Award fra venstre: Sølvvinder Cemal Bajrami fra Bajrami Bolsjer, guldvinder Claus Hattesen fra Hattesens Konfektfabrik og bronzevinder Bent Nybo fra Solrød Lakrids
For mere information eller fotos, kontakt arrangør: Eva Vedel på tlf. 21207585 eller ev@expoviva.dk