Opskrifter 2015

smagenaflakrids_streg
Se opskrifter fra 2014 her!

Opskrifter fra Lakridsfestival 2015

  • CHOKO/LAKRIDS GRANOLA
    præsenteret af Michelle Kristensen

    lakrids-granola
    Foto: Heidi Vigsø, www.vigsoeplus.dk

    Ingredienser

    • 1 spsk koldpresset kokosolie
    • 100 g mandler, groft hakket
    • 100 g hasselnødder, groft hakket
    • 30 g græskarkerner
    • 30 g hørfrø
    • 30 g kokosmel
    • ¼ tsk stevia max sød
    • 2 spsk kakao, gerne Valrhone
    • ½ tsk vanilje pulver
    • ½-1 tsk lakrids pulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
    • 100 g morbær

    Tilberedning

    Smelt kokosolie på panden og kom nødder og mandler derpå. Rist i 3 min. Kom derefter kerner, frø og krydderier på og steg i 30 sekunder. Blandingen tages af panden og køles af og til slut tilsættes morbær. Lad blandingen køle helt af inden du putter den i beholder.

    Læs mere om Michelle Kristensen på: www.michellekristensen.dk

  • SUND KYLLINGEBURGER MED LAKRIDS
    præsenteret af Michelle Kristensen

    kyllingeburger
    Foto: Heidi Vigsø, www.vigsoeplus.dk

    Til 6 personer

    Ingredienser

    KYLLINGE BØFFER:
    • 450 g hakket kyllingefars
    • 300 g pastinak
    • 2 spsk fuldkornsrismel
    • 1 lille løg
    • 100 g feta
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk olivenolie
    • 3 æg
    • 1 håndfuld frisk basilikum
    • 1 håndfuld bredbladet persille
    • 1 tsk lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
    • Salt og peber
    • Olie til panden

    COLESLAW:
    • ¼ spidskål
    • 2 gulerødder
    • 1 lille rødløg
    • 1 æble
    • 1 håndfuld bredbladet persille

    DRESSING:
    • 200 gram skyr
    • 2 tsk med top mayo
    • 2 tsk sennep
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • En knivspids stevia
    • ½ tsk lakrids granulat fra LAKRIDS by Johan Bülow
    • ¼ tsk peber
    • ½ tsk salt
    • Evt skal fra øko citron

    BURGERBOLLER:
    • 12 portobello svampe, grillet

    Tilberedning

    Kør pastinak, hvidløg og løg sammen i foodprocessoren til det er i mindre størrelser. Kom herefter op i skål og rør det sammen med de resterende ingredienser.
    Form 12 bøffer og steg dem på panden i olie i 10-15 min i alt.
    Skær eller skræl grøntsagerne til coleslaw og rør ingredienserne til dressingen sammen. Rør det hele sammen.
    Steg svampene på panden i 3 min eller bag dem i ovnen ved 175 grader i 5 min eller spis dem rå. Og så er det bare at bygge en burger op af ingredienserne.

    Læs mere om Michelle Kristensen på: www.michellekristensen.dk

  • BANANPANDEKAGER MED LAKRIDS CREME
    præsenteret af Michelle Kristensen

    pandekager
    Foto: Heidi Vigsø, www.vigsoeplus.dk

    Ingredienser

    BANANPANDEKAGER:
    • 2 bananer
    • 6 æg
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk kardemomme
    • ½ tsk vanilie
    • ¼ tsk stevia
    • 2 tsk kokosolie til stegning

    LAKRIDS CREME:
    • 2 dl skyr
    • 5 spsk mascapone creme
    • ½ tsk vanilie
    • 1/3 tsk stevia
    • ½ tsk lakrids granulat fra LAKRIDS by Johan Bülow

    TILBEHØR:
    • 60 gram hakket chokolade (85%)
    • 2 tsk lakrids sirup fra LAKRIDS by Johan Bülow

    Tilberedning

    Blend bananerne og pisk herefter alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en skål. Steg pandekagerne på panden med kokosolie (tag lidt kokosolie af gangen) i cirka 2 min på hver side. Der bliver 6 styks i alt.

    Lad pandekagerne køle lidt af og rør skyr cremen sammen. Smør en pandekage med creme, drys med chokolade og kør lakridssirup ud over.

    Læs mere om Michelle Kristensen på: www.michellekristensen.dk

  • KALVESLAG MED LAKRIDS
    præsenteret af Grilleriet by Weber

    Kalveslag med lakrids i selskab med æble chutney

    Kalverulle

    Til 10-12 personer

    Ingredienser

    KALVESLAG MED LAKRIDS:
    • 3 kg kalveslag
    • 3 spsk. fint lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
    • 2 spsk. stødt fennikel
    • 1 spsk. hvidløgs pulver
    • 1 spsk. spidskommen
    • 2 spsk. brun farin
    • 1 tsk. cayennepeber
    • 1 spsk. kakao
    • 2 spsk. salt
    • 1 spsk. peber

    ÆBLE CHUTNEY:
    • æbler rød aroma (10 stk.)
    • 6 hele stjerne anis
    • 1 vanilje stang
    • 1 spsk. fennikel pulver
    • 3-4 dl. æble eddike
    • 200 gr. brun farin
    • olie
    • salt og peber

    Se den fulde opskrift her!

    Læs mere om Grilleriet her!

  • BAGTE RØDBEDER MED LAKRIDS
    præsenteret af Grilleriet by Weber

    Bagte rødbeder i selskab med røget gedeostecreme med lakrids og bagte hasselnødder.

    Rodbeder

    Til 6 personer

    Ingredienser

    BAGTE RØDBEDER:
    • 6 rødbeder
    • 3 spsk. honning
    • 1 dl. balsamico
    • 3 stjerneanis
    • 10 gr. hasselnødder pr. person
    • salt og peber
    • frisk estragon til pynt

    GEDEOSTECREME MED LAKRIDS:
    • 200 gr. gedeost i rulle
    • 200 gr. Philadelphia ost, neutral
    • 1 tsk. lakridspulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
    • ½ – 1 dl. mælk
    • skal fra 1 citron
    • salt og peber

    BAGTE HASSELNØDDER:
    • 100 gr. hasselnødder

    Se den fulde opskrift her!

    Læs mere om Grilleriet her!

  • THE BLACK BOX LAKRIDSCOCKTAIL
    præsenteret af COCKTAILKURSUS.DK

    I anledning af Lakridsfestivalen har COCKTAILKURSUS.DK kreeret en spritny cocktail ”The Black Box” med lakrids.

    COCKTAIL

    Til 1 cocktail

    Ingredienser

    • 4 cl. London dry gin
    • 2 cl citronjuice
    • 2 cl akaciehonning
    • 1 tsk lakridspulver
    • 1,5 cl havtornmarmelade

  • BYGOTTO MED LAKRIDS
    præsenteret af Electrolux

    Bygotto med kanterel og stegte kammuslinger, hindbær, lakrids og skovsyre

    Kalverulle

    Til 4 personer

    Ingredienser

    BYGOTTO:
    • 4 dl perlebyg
    • 2 stk skalotteløg
    • 25 g smør
    • 50 g vestehavsost
    • 8 dl hønsebouillon
    • 200 g kantareller
    • 2 tsk grov lakrids pulver fra LAKRIDS by Johan Bülow
    • 8 stk rimmede kammuslinger
    • 20 stk skovsyre

    Se den fulde opskrift her!

    Læs mere om Electrolux her!

  • BRÆNDT JOMFRUHUMMER MED LAKRIDS
    præsenteret af Electrolux

    Stegt jomfruhummer, avocado vs. lakrids, salturt og kørvel

    Jumfrohummer

    Til 4 personer

    Ingredienser

    HUMMER:
    • 4 stk store jomfruhummerhaler
    • 15 g smør

    ADVOKADO CREME:
    • 1 stk avocado
    • 0,5 dl øko creme fraiche 18%
    • 3 spsk øko citronsaft

    AIOLI:
    • 0,5 dl øko æggeblommer
    • 0,5 tsk fint salt
    • 3 dl raps olie
    • 1 spsk estragon eddike
    • 1 tsk saltet lakrids sirup fra LAKRIDS by Johan Bülow

    GARNITURE:
    • 10 g saltede mandler
    • 12 stk salturt
    • 2 kvist kørvel

    Se den fulde opskrift her!

    Læs mere om Electrolux her!

  • RØGET DUEBRYST I LAKRIDS
    præsenteret af Electrolux

    Røget duebryst i lakrids i selskab med frissé, maltjord og trøffelsne samt havrechips og havtorn

    duebryst

    Til 4 personer

    Ingredienser

    RØGET DUEBRYST:
    • 2 stk duebryst
    • 2 håndfulde hø
    • 2 spsk grov lakrids pulver fra LAKRIDS by Johan Bülow

    HAVRECHIPS:
    • 1 dl fintvalset havergryn
    • 1 dl vand
    • 1 spsk honning
    • 1 knivspids salt

    MALTJORD:
    • 20 g blødt smør
    • 20 g hvedemel
    • 20 g maltmel
    • 20 g sukker

    TRØFFELSNE:
    • 1 spsk. trøffelolie
    • 0,25 L. malto

    Se den fulde opskrift her!

    Læs mere om Electrolux her!

  • “OSTEKNAS” MED MANGOGELÉ OG LAKRIDS
    præsenteret af Kageriget

    Osteknas

    Til 8-10 personer

    KIKSEBUND:

    • 200 g Digestive kiks
    • 50 g grahamsmel
    • 60 g brun farin
    • 125 g smør (blødgjort)
    • 4 g fin salt

    Tilberedning

    Alle ingredienser blandes og røres sammen til en ensartet masse
    Dejen fordeles i en spring form og bages ved 180 C i ca. 8 min
    Bunden køles af

    OSTE CREME:

    • 250 g flødeost (neutral)
    • 600 g piskefløde
    • 125 g flydende honning
    • 1 dl. lime saft
    • 2 blade husblas

    Tilberedning

    Osten blødgøres og den letpiskede fløde vendes i lidt ad gangen
    Husblas sættes i blød i koldt vand
    Honning og limesaft lunes til ca. 30 C
    Den opblødte husblas smeltes og vendes i den lune lime og honning
    Alt vendes sammen og fordeles på den afkølede bund
    Kom kagen i fryseren

    DUBAI PURÉ:

    • 1 glas Dubai puré (Mango kogt med kanel, stjerneanis, vanilje og kardemomme)
    • 2 stk. husblas

    Tilberedning

    Husblas sættes i blød i koldt vand
    Puréen lunes til ca. 30 C
    Den opblødte husblas smeltes og vendes i puréen
    Massen fordeles på den kolde oste kage
    Når puréen har sat sig kan springformen tages af og kagen er klar til servering
    Skær evt. kagen i flotte skarpe stykker med en skarp kniv, som dyppes i varmt vand, og anret kagen på en tallerken

    Læs mere om Kageriget her!