Opskrifter 2012

smagenaflakrids_streg

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifter fra Lakridsfestival 2012

  • Grillede kammuslinger i saltlage

    Kammuslinger

    Saltlage til kammusling – ingredienser
    • 20 kammuslinger
    • ½L vand
    • 75 g salt
    • 25 sukker
    • 5 g hel sort peber
    • 4 stk. stjerneanis

    Det hele koges op og køles helt ned. Lad peber og stjerneanis trække i lagen. Den kolde lage sigtes over kammuslingerne i en skål. Tør kammuslingerne godt af inden de lægges på grillen. Pas på ikke at grille dem for meget – de skal stadig være “rå” i midten.

    Knækbrød – ingredienser
    • 2 dl. koldt vand
    • 270 g hvedemel
    • 50 g rugmel
    • 160 g grahamsmel
    • 2 g gær
    • 8 g salt
    • 3 spsk. lakridspulver

    Alle ingredienserne røres sammen, og dejen sættes på køl i mindst 2 timer. Rul den ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 2 mm. Skær dejen i ønskede stykker og prik den med en gaffel. Bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. til knækbrødet er sprødt.

    Smoked knoldselleri – ingredienser
    • 1 stk. knoldselleri
    • 150 g smør
    • salt
    • peber

    Skær top og bund af sellerien og smoke den i en Weber Smokey Mountain i 12 timer ved en temperatur på 110 grader. Skær skorpen af sellerien, og purer indmaden med det blødgjorte smør. Smag til med salt og peber.
    Alternativt kan du bage sellerien i ovnen ved 150 grader til kernetemperaturen er på 80 grader, så sellerien er mør. For at opnå røgsmag som ved røgning, kan du smage den purerede selleri til med røgsalt.
    Til slut pyntes retten med kørvel, revet lakridsrod, lidt god olivenolie og en tynde skiver skallotteløg.

  • Svinemørbrad med lakrids, citrus og nødder

    Svinemoerbrad

    Ingredienser (6 personer)
    • 2 stk. svinemørbrad
    • salt
    • 1 dl olivenolie
    • 3 appelsiner
    • 3 citroner
    • 300 gram mandler med skal
    • 300 gram pistacienødder
    • Raw Liquorice Powder

    Svinemørbraden befries for fedt og sener og lægges i et ildfast fad. Den drysses med rigeligt salt på begge sider og stilles på køl i to timer. Herved sprænges svinemørbraden.
    Skræl en appelsin og en citron med et juliennejern og læg strimlerne i en skål. Det skal være lange tynde strimler. Tilsæt mandler og pistacienødder, som begge er groft hakket.
    Appelsinerne og citronerne presses. Du skal kun bruge saften fra to citroner men skallen fra dem alle sammen. Saften kommes i skålen sammen med skallerne og mandlerne. Tilsæt olivenolie. Herefter smages der til med rålakrids, til den smager tilpas af lakrids – dette varierer selvfølgelig efter smag.
    Svinemørbraden skylles fri for salt og duppes tør med et viskestykke.

    Ved grillen:
    Tænd Q-grillen. Varm den godt op og smør risten med olie. Grill mørbraden kort, men hårdt på alle fire sider. Giv den ikke for lang tid, da den stadig skal være rød i midten.

    Anretning:
    Lad den trække i 5 minutter, før du skærer mørbraden i skiver af ca. 2 cm. Anret en skive evt. oven på lidt blandet salat med en god skefuld af lakrids vinaigretten oven på.

JB Lakrids
Grilleriet
ExpoViva

Følg os på!

Lakridsnyheder!


lakridsfestival.dk

Kontakt:
Du er velkommen til at kontakte os, såfremt du har spørgsmål vedr. udstillere, partnere, presse eller noget helt fjerde.
Du kan kontakte Eva Vedel på +45 21 20 75 85 eller ev@expoviva.dk


Virksomhedsoplysninger:
ExpoViva ApS
Frederiksberg Runddel 3B
2000 Frederiksberg C

CVR nr. 30355997

Copyright © 2016 Expo Viva.
All rights reserved.

English
Klik her og få lækre lakridsopskrifter - samt friske lakridsnyheder!